Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije otkrivene i ne mogu se obraniti od “strašnog bijelog luka”. A učinak je još jači ukoliko se pojede na prazan želudac!
Bijeli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzimi, eterična ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor i fosfor.
Redovnom uporabom češnjak potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans.
U povijesti medicine, antibakterijska i antivirusna svojstva češnjaka itekako su poznata. Češnjak i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo djelovanje na infekcije uzrokovane bakterijama i virusima. Istraživanja potvrđuju i da češnjak ima značajna antikancerogena svojstva. Redovito konzumiranje većih količina češnjaka smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka, osobito raka rektuma i bubrega.
Ovo je tek nekoliko konkretnih slučajeva u kojima vam češnjak može biti od velike pomoći.
1. Imate li na tijelu bradavicu ili sličnu izraslinu, stavite na to mjesto prerezani komadić češnjaka i zatvorite to mjesto flasterom. Ostavite preko noći i ponavljajte nekoliko dana dok bradavica posve ne otpadne.
2. Boli li vas uho, prokuhajte dva češnja češnjaka pa nekoliko kapi nakapajte u uho.
3. Kod reumatskih bolova natrljajte prerezani režanj češnjaka na bolno mjesto, bol će popustiti.
4. Patite li od nesanice, navečer jedite salatu s češnjakom.
5. Bole li vas mišići, jedite češnjak, opušta mišiće.
Kako konzumirati češnjak bez neugodnih mirisa?
Pronašli smo i isprobali jedno dobro riješenje koje će vam omogućiti korištenje bijelog luka u sirovom obliku bez imalo neugodnog mirisa, prenosi portal zdravljebezdoktora.com.
Potrebno je naći domaći sitniji bijeli luk. Naglašavamo domaći jer smo preplavljeni velikim i “sumnjivim” bijelim lukom uvezenim iz Kine.
Ugrubo rukama ogulite cijelu lukovicu na češnjeve ili režnjeve. Izdvojite 2-3 sitna režnja i stavite ih u malo vode da odstoje desetak minuta. Nakon toga izvadite ih iz vode i jednostavno prstima ogulite kožicu koja će se lako skinuti s mokrog i natopljenog režnja. Nemojte koristiti nož jer je bitno da ne oštetite niti zarežete režanj.
On mora ostati cijeli i netaknut što je ključ za korištenje bijelog luka bez mirisa.
Kada ste ogulili režnjeve popijte ih s čašom vode cijele baš kao što pijete tablete. Uradite to na prazan stomak najbolje barem 45 minuta prije jela. I to je sve.
Izvor: stajenamrezi
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
SVAKI DAN JE RADILA OVE TRI STVARI I SMRŠALA 70 KILOGRAMA: Kada vidite kako sada izgleda i vi ćete učiniti isto
Kada vidite kako sada izgleda i vi ćete učiniti isto Nakon trudnoće, kao i većina žena Emiliy je dobila višak kilograma. Kada je shvatila...
-
U ovom članku ćemo vam pokazati skice za divnu prizemnu kuću. Uz tu kuću koju možete vidjeti na ovoj slici, uključeni su garaža i terasa....
-
Svake zime vam se dešava da vam zidovi požute, od grijanja. Što je sasvim logično i normalno da će se dogoditi. Sve silne čestice koje nis...
-
Ljudi često imaju tendenciju da zanemare znakove upozorenja, što je izuzetno neodgovorno. Visok krvni pritisak može imati posljedice po ži...
Nema komentara:
Objavi komentar